Zichtbaar precies zoals je bent

Zichtbaar zijn, precies zoals je bent

Elke grote verandering begint met één kleine stap, zet die eerste kleine stap.

Dit advies kreeg Miranda Maris ooit en past ze ook nu weer bij de start van haar eigen coachingpraktijk. Niet half beginnen, maar gelijk een goede uitstraling, die past bij waar ze voor staat. Zo koos ze ook voor een professionele branding fotoshoot terwijl ze dit liever had overgeslagen. Op de foto gaan, is niet haar ding. En geloof me, daarin staat ze niet alleen. Ik hoor het helaas nog te vaak. Soms is het ingegeven door een te strenge blik op onszelf, een andere keer, door stemmetjes in ons hoofd, die zeggen dat het anders zou moeten. En soms ook door te weinig (goede) foto’s van jezelf.

Ik ben dan ook blij als ik het vertrouwen krijg om je een andere ervaring te geven. Want geloof me, op de foto gaan, kan echt heel krachtig werken. Het geeft je een boost, laat je anders naar jezelf kijken. Waardoor het een mooie investering in jezelf en je bedrijf blijkt te zijn. Een prachtig cadeau aan jezelf.

Wat is de reden dat je een fotoshoot geboekt hebt?

‘Ik heb een burn-out gehad, met de nadruk op “gehad” en ben blij dat ik niet meer gebukt ga onder te veel stress en gunt dat anderen ook!’ Miranda heeft zich van …… omgeschoold naar stress- en burnoutcoach. En het is haar missie structurele stress en burn out te voorkomen. ‘Het is echt niet nodig dat zoveel mensen ziek worden door langdurig stress te ervaren. Door kennis te delen, hoe ons brein werkt draag ik hier graag aan bij. Het is zo belangrijk om je eigen lijf te kennen, hoe reageer ik op stress? Juist in deze snel veranderende wereld. Ik word er heel blij van om mensen te begeleiden en een stukje met ze mee te lopen op weg naar een stress vrijer leven.

Maar ja, als nieuwe ondernemer, heb je meestal niet direct een volle praktijk. Dus was er werk aan de winkel om zichtbaar te worden. ‘Heel eerlijk vond ik dit best lastig. Mijn praktijk draagt mijn naam en daar heb ik best lang over nagedacht. Dus als ik dan zichtbaar ga worden dan wel op mijn manier. Want als je voor mij kiest als coach dan wil je ook weten wie ik ben en waar ik voor sta. Dus was het belangrijk dat mijn website en mijn foto’s weerspiegelen wie ik ben en waar ik voor sta.

Miranda Maris-fotograaf Den Bosch-98kl

Het was heel grappig. Aan vriendinnen legde ik uit dat “mijn verhaal” moest kloppen op mijn website. Teksten, foto, logo’s, ik wil dat het weergeeft wie ik ben. Natuurlijk zijn er veel fotografen die hele mooie foto’s kunnen maken maar ik was op zoek naar meer, naar een verhaal dat ik wilde vertellen en dat mede door foto’s tot uiting kwam. Ik ben gaan googlen en daar vond ik jouw site. Wat jij biedt is wat ik zocht!’

‘De match met Mirjam was zo goed, dat ik vertrouwde op een fijne samenwerking. Hierdoor maakte afstand (220 kilometer enkele reis!) niets meer uit. En heb ik voor Mirjam gekozen. Een goede keuze, ze wist mij goed op mijn gemak te stellen. Ik ben heel blij met het resultaat en heb al veel complimenten gekregen over mijn foto’s.’

De meerwaarde van een goede beeldstrategie

Miranda koos voor de beeldbank branding fotoshoot inclusief Beeldstrategie gesprek. Daarbij gaan we dieper in op wie je bent en waarom je doet wat je doet, je WHY. Maar ook je doelgroep, je merkverhaal, branding en andere belangrijke peilers.

Wanneer we in gesprek zijn, zie ik beelden voor me die bij jouw verhaal lijken te passen. Soms kloppen ze meteen, andere keren, brengen zie iets moois in gang in de dagen na het gesprek.

Tijdens de voorbereiding van Miranda’s brandingshoot kwamen we op een gegeven moment uit op een cirkel. Een symbool dat helemaal bij Miranda past. Iets wat ze zich nooit zo gerealiseerd had, tot ons gesprek. We brainstormden door en uiteindelijk vielen er nog meer puzzelstukjes op zijn plaats. Die zonder onze beeldstrategie niet naar boven gekomen zouden zijn. Geweldig als het zo goed lijkt samen te komen.

De juiste accessoires voor je fotoshoot

Om het helemaal eigen te maken had Miranda van alles meegenomen naar de locatie. ‘Mijn auto was afgeladen met spullen. Mirjam vond dat niet raar maar stimuleerde dat juist. Zij begrijpt heel goed hoe je een verhaal compleet maakt. En door haar foto’s draagt ze bij aan het totale verhaal wat je wilt vertellen.

Wat heeft jouw branding fotoshoot je opgeleverd?

‘Hele mooie pure foto’s die ik kan inzetten op diverse kanalen, (social media, website, brochure, banner). Ik kan iedere ondernemer die zijn of haar bedrijf serieus neemt een branding fotoshoot aanbevelen. Het gaat hierbij echt om jou en je aanbod. Waarbij je samen onderzoekt wat de reden is dat je bent gaan ondernemen. Maar ook duik je in je (ondernemers)verhalen en wat maakt dat je doet wat je doet. Zeker als zzp-er, draait het om jou als ondernemer. Jij bent je onderneming.

Daarom is het ook belangrijk dat wanneer je groeit met je onderneming, nieuwe foto’s te laten maken. Wanneer jij groeit dan moeten je foto’s meegroeien en passend blijven bij wat jij wil uitstralen.’

Heb jij burn-out klachten?

Neem dan zeker contact op met Miranda Maris. Doordat ze zelf een burn-out heeft gehad, weet ze waarover ze het heeft. Ze benadert een burn-out als totaal plaatje, waarbij ook je slaap- eet en beweeg patronen worden meegenomen. Om zo herhaling te voorkomen. Duurzaam herstel, dat is het uitganspunt!

Voor bedrijven geeft ze trainingen in stresspreventie. Dit zorgt voor bewustwording, waarmee je minder vatbaar bent voor stress. Deze trainingen dragen bij aan het voorkomen van langdurig verzuim.

Wat is jouw tip voor andere ondernemers?

Luister niet naar de angst die bij je omgeving leeft maar geloof in jezelf en doe het op jouw manier

Is het voor jou en je bedrijf ook tijd voor nieuwe foto’s? Neem contact met me op ik hoor graag jouw verhaal. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *