Speel je een rol, of laat je jezelf zien?

Speel je een rol, of laat je jezelf zien?

Hier in het Zuiden van het land, is carnaval nog in volle gang. Een feest vol gekkigheid, rare uitdossingen en plezier. Ik heb er dit jaar weinig van mee gekregen, omdat ik lekker aan het werk ben geweest. Dit jaar geen hofdame, zwerver of pink lady voor mij. Hoewel ik enorm kan genieten om een uitgesproken typetje te spelen. Ik hou ervan om me in te leven in mijn rol en bepaalde trekjes aan te nemen van het typetje dat ik op dat moment speel. Om te ontdekken wat typisch hoort bij dit karakter en wat juist niet.

Iets wat me zeker van pas komt in mijn werk als zakelijk fotograaf. Want wanneer ik aan het werk ben met mijn klanten, ga ik voor de real deal. Juist ja, het vastleggen van de authentieke persoonlijkheid van iemand. Waarmee je (potentiële) klanten kunt laten zien wie je bent en wat jou uniek maakt. Want door een rol te spelen, of anderen te kopiëren bereik je het tegenovergestelde van waar je blij van wordt. En was je juist niet voor jezelf begonnen om met die klanten te mogen werken die bij jou passen?

Ik ben niet fotogeniek...

De nummer 1 reden om een fotoshoot uit te stellen is dat we onszelf het verhaal vertellen niet fotogeniek te zien. Dat vind ik zo jammer. Want echt, iedereen kan mooi op de foto staan. Als je die knop in je hoofd maar durft om te zetten en die stemmetjes, in je hoofd, die het tegendeel beweren een halt toe te roepen. Zo jammer om jezelf tekort te doen. We kunnen niet allemaal een topmodel zijn. Dat is een vak apart en vereist vele offers.

Ik daag je dan ook graag uit te kijken naar jouw prachtige kwaliteiten. En wat je jouw klanten te bieden hebt, waar ze vaak met smart op zitten te wachten. Samen met jou ga ik aan de slag om je meest krachtige zelf in beeld te brengen. Of als je juist op zoek bent naar serene beelden, gaan we op zoek naar jouw kwetsbare kant, maar ook op een krachtige manier in beeld gebracht. Zodat je je expert status kan laten zien en je klanten daarmee kan inspireren en aan je binden.

Authentiek in beeld

En ja, ik weet dat sommige een hekel hebben aan het woordje authentiek. Ik vind het echter prachtig, het straalt klasse uit, puurheid. En dat is waar ik graag met jou aan werk. Een van mijn kernwaarden is oprechtheid. Dat je durft te staan voor wie je bent. Maar ook dat je eerlijk bent naar de mensen om je heen. Of dat nou privé of zakelijk is. Alleen door jezelf in al je puurheid te durven laten zien, word je geloofwaardig. Iets waar ik tijdens een fotoshoot ook altijd op zal letten. Wanneer ik het idee heb, dat je een mooie rol gaat spelen, haal ik je terug. Omdat je al prachtig bent zoals je bent. Je hoeft je niet sterker, mooier of groter voor te doen. Geloof me, alles komt op de juiste tijd.

Beeldstrategie

Als marketeer geloof ik erin dat een goede voorbereiding op je fotoshoot cruciaal is. Ik wil weten wie je bent en waarvoor je staat. Maar ook wat je bedoelt als je het over ‘kleurrijke beelden’ of ‘vrouwelijkheid’ hebt. Wat is je merkverhaal en je positionering in de markt. We gaan aan de slag met foto’s die je aanspreken en maken een shotlist als leidraad. Waarbij voldoende vrijheid overblijft om tijdens de shoot te kijken wat de locatie ons brengt.  

Ben jij toe om jezelf aan je klanten te laten zien? En wil je daar hulp bij? Neem dan contact met me op. Ik ga graag met je aan de slag. Persoonlijke aandacht en plezier zijn daarbij gegarandeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *