Persoonlijke beeldbank van Teffvolkoren

Persoonlijke beeldbank shoot Teffvolkoren

Op LinkedIn zag ik een oproep voorbij komen van Angela dat ze een fotograaf zocht voor de fotografie van hun nieuwe website. Ik kende haar nog niet persoonlijk, maar vond het helemaal geweldig hoe zij en haar man Feije zich op de groei van hun bedrijf Teffvolkoren focusten. Vanaf het moment dat ik hun berichten op Facebook voorbij zag komen, ontstonden er al beelden in mijn hoofd! Want hoe gaaf zou dit in beeld te vertalen zijn? 
Toen ik dan ook haar oproep zag, dacht ik meteen YES! Om daarna een vette belemmerende gedachte op te voelen borrelen, want voor mij als Brabantse, wonen ze bijna aan de andere kant van Nederland. Natuurlijk hebben ze ook daar in de regio hele goede fotografen, dus why me? Maar omdat belemmerende gedachten, niet meer zijn dan belemmerende gedachten besloot ik toch een berichtje te sturen. En wat bleek, Angela wilde dolgraag met mij samenwerken, maar dacht dat de afstand onoverkomelijk was….. Sterker nog! Ze had al vanaf het allereerste begin toen ze op FB van mij een bericht voorbij zag komen het gevoel gehad, ‘met haar wil en ga ik ooit samenwerken!’ Hoe gaaf is dat? 
De beeldbank wensen
Al tijdens ons eerste telefoongesprek bleek de enorme klik, alsof we elkaar al jaren kenden! 
En begon ook het smeden van de plannen.
Belangrijk was dat het hele gezin in beeld zou komen. Geen opsmuk, maar precies zoals ze zijn, een warm gezin, waar oog is voor elkaar. En dat hun grote gezin, met zes kinderen soms voor wat hectiek zorgt, of een andere uitkomst op de gezamenlijke foto heeft, helemaal prima! 
Verder was de wens hun nieuwe ruimte in beeld te brengen, met alle nieuwe plannen die op stapel staan. Werkfoto’s van Angela en nog enkele sfeerfoto’s van de heerlijke producten die ze verkopen.
De fotoshoot
De dag van de fotoshoot ging ik al vroeg op pad, het begon net licht te worden! Flinke beker thee mee voor onderweg, muziekje en kachel aan! Ik had de mooiste zonsopkomsten onderweg, het beloofde een mooie dag te worden! En de plannen om buiten te fotograferen, leken door te kunnen gaan. Echter, hoe Noordelijker ik kwam, hoe meer de lucht betrok. Uiteindelijk hebben we die dag zelfs nog voor het eerst sneeuw gehad, deze winter. Weliswaar de natte variant, dus niet echt geschikt voor gave winterfoto’s. 
Angela en ik zijn heerlijk aan de slag gegaan in de mooie ruimte bij hun bedrijf waar ze straks workshops en high tea’s gaan geven, met de overheerlijke gebakjes, gemaakt met teff! Ik heb er alvast een voor mogen proeven en ik kan zeggen, aanrader!! 
Naast de eerder besproken foto wensen was daar huishond Cruijff. Niet zo maar een hond, bleek uit een van de vele gesprekken die Angela en ik die dag hadden. De foto die ik van hun samen maakte, is voor mij de mooiste foto uit de hele serie. Hun onvoorwaardelijke band is zo mooi zichtbaar en heeft verder geen woorden nodig.

Na een lange, maar zeer aangename dag ging ik weer richting het Brabantse land. Inmiddels was het weer donker en dwarrelden de sneeuwvlokken vrolijk verder.

Aanvullende fotoshoot
Omdat je persoonlijke beeldbank, jouw verhaal vertelt. Is er altijd meer te vertellen. In het geval van Angela en Feije, de periode dat de velden vol staan met Teff! Dus er staat al een 2e fotoshoot gepland in de zomer. Dan ga ik weer richting het mooie Drenthe voor gave buitenfoto’s! 
We hebben al veel mooie ideeën verzameld op ons gezamenlijke moodboard! Als we alles kunnen schieten wat we bedacht hebben, dan kan deze aanvulling op hun persoonlijke beeldbank, zo doorgeplaatst worden als reportage in het blad Buitenleven 😉
Want hoe zo’n fotoshoot ook heet, dat het een uitgebreid verhaal vertelt is wel duidelijk. Jouw verhaal als ondernemer! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *