Personal Branding to the max

Personal Branding to the Max

Doorzettingsvermogen

Ze zeggen dat je aantrekt wat je uitstraalt, of wat je verdient. Eigenlijk kan je alles op meerdere manieren uitleggen. Dus ook met bovenstaande. Neemt niet weg dat ik heel veel leuke klanten heb en dat ik steeds weer geniet als ze zichzelf uitdagen en ergens echt voor gaan.

Omdat ze zichzelf uitdagen überhaupt op de foto te gaan, terwijl ze dit al jaren niet gedaan hebben. Echt een cadeau als ik dit soort shoots mag fotograferen. Want hierbij komt het aan op vertrouwen en jezelf blootgeven aan mij als fotograaf. Terwijl je jezelf  eigenlijk liever niet op foto terug ziet. Als je dan toch besluit ervoor te gaan, dan vind ik je stoer. Ook dat hoort bij ondernemen, jezelf uitdagen en gunnen om krachtig op beeld te mogen staan. Om zo je bedrijf volop in het licht te zetten.

Naast deze bikkels ken ik ook prachtige ondernemers die nog een stapje verder gaan. Die doorgaan, waar anderen al lang hadden opgegeven. Iets wat zeker niet minder krachtig is, want doe vooral wat bij je past en waar je gelukkig van wordt.

Persoonlijk vind ik het inspirerend te werken met ondernemers die er vol voor gaan. Daarbij vertrouwend op mijn expertise als het gaat om het vertalen van hun ondernemersverhalen in krachtige beelden. Fotografie die precies laat zien wie ze zijn en wat ze willen communiceren met hun doelgroep.

Vorig jaar rond de lente vroeg Patries Post, met wie ik haar eerste branding fotoshoot had gedaan, of  ik het leuk zou vinden een bikinishoot van haar te doen. En of ik zoiets wel deed?

Bikinishoot? Vertel!

Wellicht goed te weten dat Patries zich bezig houdt met een gezonde lifestyle. Voor haar betekent dit o.a. Intermittent Fasting, intens sporten en een goede mindset. Waarbij ze vooral vrouwen van rond de 50 wil inspireren. Zelf is ze in haar jeugd en tienerjaren ongelukkig geweest over hoe ze eruit zag en deed ze niet altijd de dingen die ze graag wilde doen. In haar praktijk komt ze regelmatig vrouwen tegen die hun hele leven voor anderen gezorgd hebben en nu ze rond de vijftig zijn niet meer weten wie ze zelf zijn, of wat ze eigenlijk ook alweer wilden in het leven.

Wat heeft dat met een bikinishoot te maken, hoor ik je denken….. 

In Patries haar geval heel veel. Ze had zichzelf vorig jaar, het jaar dat ze 50 werd een bikinibody belooft en wilde graag gave foto’s. Puur voor zichzelf, omdat ze nooit echt trots is geweest op haar lichaam. En ik ben de laatste om te zeggen dat iedereen een strak afgetraind lichaam moet hebben, trust me. Maar als het een doel voor je is, waar je heel gelukkig van wordt en waarmee je vooral aan jezelf bewijst dat je het wel kan. Go for it!

Belangrijk is dat je kiest wat werkelijk vanuit je tenen komt, omdat het je aan het hart gaat. En dat je bereid bent daar offers voor te doen, dingen te laten, of net dat stapje extra te zetten.

Deze fotoshoot was de bekroning op een persoonlijke overwinning. En zorgde  voor een mindshift in Patries haar business, waarmee ze weer nieuwe stappen kon zetten.

Want deze bikinishoot was niet ‘zomaar’ een bikinishoot. Begrijp me niet verkeerd, ik vind je sowieso al stoer als je in bikini op de foto gaat en de foto’s dan ook nog gaat gebruiken voor social media.

Maar joh, als je dan ook nog eens in november voor een bikinishoot gaat….
Dan vind ik je een rasechte Bikkel!

Want, ja het water was koud.
En buiten was het koud!
Zo koud, dat ik voor de zekerheid mijn thermo ondergoed uit de winterspullen kast had opgesnord.

Diep respect voor deze mooie vrouw, die op haar 50e volop gaat voor een killerbody, ondanks alle ontberingen. Er waren veel mensen die haar voor gek verklaarden, maar daarnaast nog meer mooie mensen die met haar meeleefden. Want een bikinishoot in de vrieskou doe je niet zomaar. Waarom Patries dan wel? Omdat het past bij een van haar (ondernemers)verhalen; dat ze elke ochtend koud doucht à la Wim Hof. En dat deze fotoreeks dus perfect past in haar persoonlijke beeldbank met unieke eigen foto’s, waarmee ze haar verhalen kan delen.

Tijdens de het fotograferen was ook haar personal trainer aanwezig, om haar te steunen en te kijken naar de beste poses. Waarbij ze mij dan weer had, voor de vrouwelijke touch daarbij. Zodat de poses niet te stoer en strak zouden worden. Een mooie samenwerking van kwaliteiten en blikvelden.

Het beste eindresultaat

Patries is een vrouw die elke keer weer super gemotiveerd en voorbereid een fotoshoot met me aangaat. Wanneer we gaan samenwerken, zal ik je veel vragen stellen. Om te achterhalen wat voor eindresultaat je voor ogen hebt. En welke verhalen je met de foto’s wilt gaan vertellen. Zodat je een persoonlijke beeldbank krijgt die past bij wat je wilt uitstralen. Een beeldbank vol  met unieke, persoonlijke foto’s die passen bij jou en je bedrijf.

Dit vraagt om een goede voorbereiding, om zo je merkbeleving boven water te krijgen. En je marketingdoelstellingen.

Natuurlijk blijft er voldoende ruimte voor spontane fotomomenten wanneer we op locatie aan het werk zijn.

Ook bij Patries hebben we vooraf de tijd genomen om deze branding fotoshoot goed voor te bereiden. Dat we eerder met elkaar gewerkt hebben is daarbij zeker een plus. Zo kunnen we door waar we de vorige keer gebleven waren. We weten wat we aan elkaar hebben. En in het geval van Patries wist ik ook dat ik haar mocht uitdagen. Dit heeft zich vooral vertaald in accessoires die niet perse bovenaan haar lijstje stonden, zoals een vintage gele badmuts of een oude stoel.  Zeker geen elementen die zomaar worden toegevoegd vanwege  esthetisch oogpunt. Wel omdat ze bijdragen aan de verhalen die Patries wilde gaan vertellen en de sfeer die ze voor ogen had.

En dat resulteerde, mede door het lot, uiteindelijk in een bikinishoot in november. Omdat dit zoveel beter bij haar levensstijl past en daardoor meer zegt over haar en haar aanbod dan een bikinishoot in de zomer.

Als je deze keuze durft te maken, dan  weet je wat personal branding fotografie voor jou en je bedrijf kan betekenen. En ben je in mijn ogen dus echt een bikkel!

Mocht je willen weten hoe het Patries vergaat? Na deze shoot was ze extra gemotiveerd verder door te pakken. De fotoreportage heeft haar en haar bedrijf een powerboost gegeven. Gaaf om te zien, wat een fotoshoot nog meer kan betekenen dan alleen een mooie beeldbank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *