Over mij

Hi, ik ben Mirjam!

Ik hou van de rauwe, pure werkelijkheid en heb ervaren dat het delen van je levensverhaal je een completer mens maakt.

Hoe het allemaal begon...

Vroeger keek ik met mijn moeder graag naar waargebeurde films op tv. Ik denk dat hier mijn liefde voor storytelling al ontstaan is. Iedere week ging ik naar de lokale bieb voor een nieuwe lading boeken. En schreef ik hele schriftjes vol met mijn eigen verhalen, die ik voorlas aan mijn poppen en knuffels. 

Uren speelde ik de meest fantasierijke rollenspellen en tekende ik erop los. Later zijn mijn foto’s mijn tekeningen geworden en ben ik zo verhalen gaan vertellen.

Tijdens mijn vele reizen heb ik diverse reisverslagen gemaakt. Helemaal mijn ding, het delen van mooie levensverhalen. Vooral als ze net wat anders zijn dan de gebruikelijke norm. En je heerlijk authentieke mensen voor de lens krijgt. Ik hou van flamboyante types, die buiten de gebaande paden durven te treden. Mijn hart maakt dan echt een vreugdedansje! Dit komt toch wel voort doordat er in mij al vroeg een avonturier zat, die de wereld wilde ontdekken, nieuwsgierig als wat. Maar oh boy, wat heb ik me jarenlang aangepast ‘zoals het hoort’. Nu denk ik ‘ waarom…?’ But hey, het heeft me gemaakt tot wie ik ben, samen met de andere levenslessen op mijn pad.

Wanneer je voor mijn lens staat zie ik jou. Ik kijk naar je houding, wat straal je uit en klopt dit met wie ik denk te zien. Ik creëer een sfeer waarbij je je op je gemak voelt. Zelfs de personen die een hekel zeggen te hebben om op de foto te gaan, zeggen achteraf altijd dat het zo leuk was. De verwondering en soms ontroering als ze zichzelf herkennen in de foto’s, maken mij een blij mens. 

Met mijn achtergrond in de marketing/communicatie bij grote uitgeverijen heb ik een sterke basis gelegd op contentstrategie en hoe jezelf en je merk te positioneren. Als fotograaf gebruik ik deze kennis dagelijks. Wie ben je, is dit zichtbaar in je beeld, waarom doe je wat je doet en hoe doe je dat. Of dit nu voor een profielshoot is, of je hele (visuele) contentstrategie, ik help je graag!

Beetje gek, nieuwsgierig, stoer, leergierig, vrouwelijk, verhalenverteller, reislustig, zelfstandig, doorzetter, avontuurlijk