Opening kapel Park Vossenberg

Opening kapel Park Vossenberg

Op 1 maart mocht ik als fotograaf de (her)opening fotograferen van de verbouwde kapel op Park Vossenberg. Een unieke locatie, waar het monumentale van de kapel is versmolten met een eigentijdse en warme moderne inrichting.

De kapel, die is omgebouwd tot restaurant en ontmoetingsruimte voor activiteiten, is het kloppend hart van Park Vossenberg, waar   gebouwd wordt aan een vernieuwd zorgcomplex, gericht op de ouderenzorg. Maar wat ook vrij toegankelijk is voor de bewoners uit Kaatsheuvel en omgeving.

Eerder was ik al op deze locatie voor het portretteren van de bestuurder van Maasduinen. Er werd toen nog volop gebouwd, door allerlei vakmensen. De ruimte stond vol bouwmaterialen en stellages, maar zelfs toen zag je de schoonheid van wat het zou gaan worden al. En dat werd bevestigd, toen ik op de dag van de opening het pand betrad, het was werkelijk prachtig. 

Tijdens de opening, werden in de ochtend, de bewoners getrakteerd op koffie met gebak en was er later nog een lekkere lunch. De middag had een iets officiëler tintje, maar verliep zeker nog in dezelfde fijne, relaxte sfeer.

Wat ik nou zo inspirerend vind is het behouden van dit soort prachtige bouwwerken en de liefde om oud met nieuw te combineren tot iets bijzonders. Waarbij het gebouw ook nog kloppend en bruikbaar is. Want  als je het puur vanuit kostenoogpunt bekijkt zou het waarschijnlijk veel goedkoper en zeker ook makkelijker zijn geweest om nieuwbouw te realiseren. Echter is daar niet voor gekozen. En dat bewonder ik, want door te kiezen voor een rigoreuze verbouwing, met vakmensen op oude ambachten, haal je je als opdrachtgever echt wel iets op je nek. Maar wat levert het iets prachtigs op! Letterlijk in hoe het eruit ziet, maar ook, waar mijn hart ligt op het gebied van storttelling. Want veel bewoners van de Vossenberg, kennen de kapel nog van vroeger en hebben daar herinneringen bij. Hoe bijzonder dat deze kapel behouden is, ook als is de bestemming en het interieur dan net wat anders dan vroeger. Want herinneringen kunnen natuurlijk ook naar boven komen, door het aanschouwen van de buitenkant van de kapel. Mooi toch?

Bijgaand enkele foto’s die ik deze dag maakte. Vanwege privacy zitten er veel sfeerbeelden tussen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *