Ontspannen op de foto, hoe doe je dat?

Hoe doe je dat, relaxed poseren?

‘Hoe doe je dat, als jezelf op de foto gaan?
En daar dan ook nog een beetje leuk en ontspannen bij kijken?’
 
Van de week was ik bij een onderneming om de fotoshoot van hun team door te spreken. En als snel kwam deze vraag op tafel.
Want op de foto gaan is al vaak een dingetje, maar zelf tevreden zijn met het beeld dat je ziet, is vaak nog een belangrijker aandachtspunt.
Welke stemmetjes in je hoofd maken op dat moment overuren? En wat maakt dat je niet jezelf bent, wanneer er een fotograaf voor je staat?
 

Natuurlijk is het spannend en is een foto, waar je net aan het praten bent perse de meest fijne foto om van jezelf te zien. Maar geloof me, je hoeft geen topmodel te zijn, om mooi op een foto te staan. Sterker nog, beter van niet. Want juist jouw eigenheid maken jouw zakelijke foto’s, tot krachtige authentieke beelden. Iets waar het in personal branding fotografie om draait.

Graag vertel ik hier meer over hoe je  vol zelfvertrouwen én met plezier voor de camera te staan. En het mooie dat is wat klanten van jou willen zien. Omdat jij hun voorbeeld bent, op de weg die zij aan het afleggen bent.

1.     Weet wat je wilt overbrengen: als je weet wat je boodschap is, wie je doelgroep is en waarom je je zakelijke fotoshoot hebt, heb je al een grote stap genomen.

2.     Bereid je voor: kies voorbeeldfoto’s die passen bij jou en wie je bent, zo wordt het makkelijker de foto’s te maken waar je later trots op bent. Oefen desnoods thuis alvast wat poses, zodat je weet hoe het voelt. Dit is puur om te ervaren wat goed voor jou werkt en wat niet. En zorg dat je voldoende tijd hebt om je fotoshoot relaxed in te gaan. Denk aan je attributen, make-up, kleding etc.

3.     Sfeer: zorg dat je op een locatie fotografeert waar je je prettig voelt, zorg voor een fijne temperatuur, kies wie er bij de shoot aanwezig is en zet eventueel een fijn muziekje op. Als het goed is zal je fotograaf er ook alles aan doen, om je op je gemak te laten voelen, zodat je lekker jezelf kan zijn.

4.     Deel je twijfels: zeker weten dat je fotograaf vaker met dit bijltje hakt, dus benoem het. Wees lief voor jezelf en laat je begeleiden. Zelf zie ik vrij snel, wanneer iemand een rol gaat spelen en haal ik je met liefde terug naar wat jou zo mooi maakt.

5.     Lach om je gedachten: vaak denken we dat de hele wereld iets van ons vindt, in werkelijkheid is de ander vaak veel meer gefocust op zijn of haar eigen wereld. 

6.     Hou je doel voor ogen: weet waarvoor je het doet. Voel de trots over hoe ver je al bent gekomen met je onderneming. Focus je op wat jij je klant te bieden hebt en dat dit slechts een stap is om je boodschap te communiceren richting je doelgroep. Zo krijgen ze een nog beter gevoel bij jou en je manier van werken. Fijn toch? 

7.     Geniet! Laat de stemmetjes in je hoofd voor wat ze zijn, luister er niet naar en vertrouw op de kundigheid van je fotograaf, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten van dit prachtige cadeau aan jezelf.

Wanneer je deze punten in gedachten houdt en meeneemt in je voorbereiding zal je zien, dat het een stuk gemakkelijker verloopt. Wat ik vooral ervaar bij mijn klanten is dat een goede voorbereiding zoveel uitmaakt. Hierdoor ontstaat als vanzelf het plezier vooraf om tijdens je branding shoot prachtige foto’s van jou en je bedrijf te maken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *