Ik kan weer vliegen…

In opdracht van De Boostfabriek, schreef ik een ‘ondernemer in beeld’ verhaal. Dit naar aanleiding van een business training die Pieter daar gevolgd heeft. Bij zo’n verhaal maak ik foto’s en interview ik de hoofdpersoon. Een fijne combinatie. De hoofdpersoon hoeft maar een keer zijn verhaal te doen. Waarbij je door de band die je samen opbouwt een nog persoonlijker beeldverhaal krijgt dan wanneer een fotograaf de beelden maakt, bij een artikel van een tekstschrijver.

Ik kan weer vliegen...

Lange tijd was ik het diepe vertrouwen in mezelf kwijt, ik was erg terughoudend. Negatieve ervaringen uit het verleden hielden me klein. Gelukkig is de knop om en sta ik weer in mijn kracht en doe wat ik graag doe; het creëren van mooie woningen die optimaal afgestemd zijn op de bewoners en hun omgeving.

Verloren vertrouwen

Zomer 2010 ging het bouwbedrijf, dat ik tien jaar lang vol passie en energie met mijn vader leidde, failliet. Met een team van vakkundige timmerlieden hebben we in die periode veel woningen prachtig verbouwd en diverse villa’s gebouwd in en rondom het Gooi. Kwaliteit stond bij ons voorop. Helaas ging het in de crisisperiode vooral om een zo laag mogelijke prijs en was een faillissement onvermijdelijk. Dit heeft me enorm geraakt, het voelde als falen.

Hierna ben ik in loondienst gaan werken bij een bouw gerelateerd bedrijf, waar ik doorgroeide van technisch adviseur naar algemeen directeur. Mijn passie voor het vak en mijn sterke ambitie hebben bijgedragen aan mooie projecten en steeds grotere opdrachten.

Helaas kwam deze samenwerking tot een eind toen besloten werd het bedrijf terug te brengen naar de oorspronkelijke, kleinere vorm. Terwijl ik juist zo hard gewerkt had om het te laten groeien. Wat ben ik hierin teleurgesteld.

Opgebrand

Na deze ervaringen was ik het vertrouwen in mezelf kwijt. Ik had een enorme drive maar liep compleet vast. Functioneerde veelal op mijn ratio, wat resulteerde in een heftige burn-out. Doorgaan was geen optie. Ik was fysiek en mentaal volledig uitgeput. In de voorgaande periode was ik alles kwijtgeraakt wat me lief was; mijn gezin, huis en werk. Ik kon niet anders dan het heft in eigen handen nemen en met mezelf aan de slag gaan.
Waarom had mijn lichaam me ‘gestopt’? Wat moest er anders? Het was een mooie en soms loodzware ontdekkingstocht.

Bewustwording

Tijdens de training Bloeiende Business van de Boostfabriek heb ik ervaren dat ondernemen begint bij goed in je vel zitten en jezelf kennen. Pas daarna kan je jezelf profileren als ondernemer.

Wat de meeste impact op mij heeft gemaakt tijdens de training is de uitspraak zit er een vlek op je lens, dan zit die vlek op elke foto. Je dient eerst zaken uit je verleden op te lossen voordat je verder kan.

Mijn vlek was het verkopen van ons huis. Ik had dit met zoveel passie en energie verbouwd tot onze droomwoning, dat ik niet los kon laten dat ik er niet meer woonde. Anderhalf jaar lang heb ik het ontweken, reed er zelfs voor om.

Na de bewuste trainingsdag ben ik de uitdaging met mezelf aangegaan en ben ik langs het huis gereden. Het was geen makkelijke opgave, maar wat ben ik blij het gedaan te hebben. Het heeft ertoe geleid dat ik me vrijer voel en dat ik kan doorgroeien.

De rem eraf!

Inmiddels ben ik weer lekker op dreef met mijn eigen bouwbedrijf. Hoe anders dan in het begin. Ik wilde mezelf soms beschermen na de eerdere negatieve ervaringen. Geloofde niet altijd meer in mijn eigen kwaliteiten. Ik was bang om mezelf weer zichtbaar te maken als bouwkundig ondernemer.

Tijdens de training van de Boostfabriek kwam ik erachter dat mijn angst juist kwam doordat ik op de goede weg zat. Want hoe dichter je komt bij wat je echt wilt, hoe spannender het is.

Verbouwen is LEUK!

In het begin dacht ik groots te denken, door me zowel op nieuwbouw, verbouw, renovatie als onderhoud te richten.

Gelukkig hebben Claudia en Yvonne me een belangrijk inzicht gegeven. En dat is het lef te kiezen voor een niche; in mijn geval exclusief verbouwen.

Tijdens de Bloeiende Business training heb ik focus aangebracht en gekozen voor wat me werkelijk drijft. Ik vind dat iedereen een woonruimte verdient waar je je echt thuis voelt, om zo de rust te vinden en gelukkig te zijn. Dit doe ik door het creëren van mooie woningen die optimaal afgestemd zijn op de bewoners en hun omgeving.

Kwaliteit, goede communicatie en het nakomen van afspraken, vormen daarbij voor mij de basis. Een fijn bouwtraject zonder stress is een geweldige belevenis.

Juist door te specialiseren ben ik zichtbaarder geworden en sluit ik beter aan op de wensen van mijn klanten.

Nieuwe doelen

De inzichten tijdens de training hebben geleid tot een verscherping van mijn werkwijze.

De dames van de Boostfabriek hebben me hiervoor een solide fundament gegeven. Ze bieden met de Bloeiende Business een mooi programma aan om jezelf krachtig neer te zetten en zichtbaar te maken. Dit heeft zich voor mij vertaald in mooie nieuwe opdrachten en fijne samenwerkingen. Zodat WESTLAND constructions BV door kan groeien naar een middelgroot, solide bouwbedrijf.

Hier vind je het artikel op Boostfabriek

AZ9A0186

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *