Kleurcoaching event

De magie van kleuren

Door haar heb ik de taal van kleur leren spreken, onderzoeken waarom een bepaalde kleur er (nog) niet mocht zijn in mijn leven. Maar ook dat ik bepaalde kleuren in de ban had gedaan. Zo had ik vroeger twee favoriete leren jasjes een rode en een groene. Op een gegeven moment waren deze ingeruild voor een taupe jasje. Een heel mooi jasje, dat wel. Niets mis mee zou je zeggen, het stond me ook prima. Alleen toen ik ontdekte waar kleuren voor staan, ging ik de kracht van groen en rood missen. Of kon ik bijvoorbeeld wel even wat meer blauw gebruiken, of toch nog wat meer roze. En niet te vergeten; geel!

Wat kan je door een irritatie leren?

Geel, de kleur waar ik nooit iets mee had, ik had mezelf verteld dat het me niet stond, met mijn lichte huid. Anne-Lies leerde me, dat je een kleur niet perse hoeft te dragen om de kwaliteiten ervan te voelen. Dus begon ik met een gele theemok, ja, dat was fijn! En opeens kwam daar een geel blousje in mijn leven, in de juiste tint geel, zodat deze wel kon. Een kleur die er daarna nog veel meer mocht zijn en me zoveel moois heeft gebracht. Me letterlijk weer dichter bij mezelf. Hoe mooi is dat?

fotografie met een verhaal-gele mok vibes
Meedenken voor het beste resultaat

Toen Anne-Lies me vorig jaar vroeg of ik op haar eerste event wilde komen fotograferen was ik enthousiast. Het was haar eerste event en ze vroeg mij, om haar verhalen te vertalen in mooie sfeerbeelden. En dan moet je weten, dat ik haar een van de beste storytellers vindt met woorden. Ze neemt je mee naar een andere wereld met haar teksten. Je waant je voor heel even toeschouwer in haar verhaal. Dus ja, ik wilde graag haar evenfotograaf zijn, dit kon niet anders dan geweldig worden. Een event wat ze live dag ging noemen, omdat dat fijner voelde. Dichter bij haar zelf.

Samen hebben we uitgebreid gesproken over wat ze ging doen en waar. Ik mocht zelfs online meekijken naar de mogelijke locaties. Fijn, dat ik vanuit mijn expertise tips kon geven, zodat het verhaal nog mooier in beeld zou komen. De uiteindelijke keuze voor een locatie ligt natuurlijk bij mijn opdrachtgever. Gelukkig koos ‘Zij van Bloei’ voor de ruimte die het best bij haar uitstraling past en daarmee het beste in de foto’s naar boven zou kunnen halen.

Ook bij een event kijk ik dus met je mee, als je dit wilt. En voorzie ik je van vele tips over mogelijke accessoires die je verhaal kunnen versterken. Zodat jij de keuzes kan maken, wat je nog wilt toevoegen aan jouw live dag.

Anne-Lies spreekt regelmatig over de reis van je leven, dus daarmee zijn we ondanks dat het een live dag betrof ook zeker aan de slag gegaan. En hebben we aanvullende foto’s gemaakt, zoals de foto’s buiten en op de trap met de koffer. Foto’s die ze later ook kan inzetten om haar merkverhaal te versterken.

In de loop van de dag ging Anne-Lies iets gaafs doen, ze gaf een ticket weg voor haar kleuropleiding op haar geliefde Bali! Ze leek wel een volleerd presentatrice van een grote spelshow. En man, Bali…! Hét land met een prachtige overvloed aan kleuren. Waarbij je ze niet eens zelf hoeft te dragen, om je omringd te voelen door de kracht ervan. Jij kan dit ook ervaren, want binnenkort start er weer een groep met kleurcoaches, met als een van de reisdoelen ‘les op Bali’. Ik zet deze graag op mijn wishlist. Voor mezelf omdat ik graag terug ga naar Bali, waar ik vele jaren geleden zo genoten heb van de kleuren, geuren én mensen. Maar ook als zakelijk fotograaf voor ondernemers, want als ‘Nomad’ toen Digital Nomads nog niet bestonden, zocht ik al naar een werkmodus om meer in het buitenland te kunnen zijn. En dit is een mooie invulling.

Heb jij binnenkort een event of live dag, of interesse in een buitenland shoot, waar je graag pakkende foto’s van wilt? Neem dan zeker contact met me op info@fotografiemeteenverhaal.nl

Wil je meer weten over het Anne-Lies en haar programma kijk dan op https://bloei.biz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *