Je kan het dak op…

Je kan het dak op...

Toen ik gemaild werd door Angelique van De Laat Solar Systems, was het eerste wat ik dacht, ‘Yes, dat zou wel eens een fotogenieke bedrijfsreportage kunnen worden. Met teamfoto’s op een dak vol zonnepanelen.’ Dat ik hoogtevrees heb, daar dacht ik toen niet aan.

Op een zonnige dag vertrok ik naar Waalwijk voor een kennismakingsgesprek. We spraken over zichtbaar zijn. Juist nu, met alle veranderingen om ons heen. Hoe belangrijk het is dat je potentiële klanten kennis kunnen maken met wie jij werkelijk bent. En wat jij als bedrijf te bieden hebt. Wanneer je (te) onzichtbaar bent of van het podium verdwijnt, je klanten niet van je bestaan afweten. En ze dus ook niet snel bij jou als aanbieder uitkomen. Dat was ook een van de redenen dat Angelique en Marcel kozen voor een zakelijke fotoshoot; om zichzelf en hun team beter zichtbaar te maken. Met foto’s die laten zien wie ze zijn, passend bij wie ze zijn. Vol trots voor hun team.

Zichtbaar zijn op een manier die aansluit bij de waarden van je bedrijf

Juist wanneer je de eigenheid van jezelf en je bedrijf in beeld kan brengen, heb je een voorsprong op anderen. Toen ik met Marcel en Angelique en later de overige teamleden sprak, voelde ik hun unieke toegevoegde waarde heel duidelijk. Ze zijn betrokken, geven eerlijk advies, doen wat ze beloven en leveren kwaliteit. En mocht het dan toch eens een keer anders lopen, dan zorgen ze dat het opgelost wordt. En de klant tevreden is met de oplossing.

Totaalpakket fotografie en tekst

Deze eigenschappen mocht ik verwerken in de foto’s, maar ook in een deel van hun website teksten. Om zo ook de teksten over het team persoonlijker te maken. Een van de redenen waarom ze voor mij kozen. De foto’s en teksten zouden hetzelfde gevoel uitstralen, terwijl ze maar een keer hun verhaal hoefden te vertellen. Voor mij stond een ding vast, de onderlinge sfeer, hun betrokkenheid en no-nonsense mentaliteit moest duidelijk naar voren komen. Doordat ik iedereen al voor de fotoshoot gesproken had, zorgde het mede voor een fijne, gemoedelijke sfeer.

‘Met de foto’s en nieuwe teksten zijn we op een persoonlijker manier zichtbaar geworden. Waarmee we nog meer vertrouwen kunnen uitstralen naar de klant.’

Met knikkende knieën de hoogte in

We liepen naar de trap, waarmee we op het dak uit zouden komen. Voor de foto’s met de zonnepanelen. Toen ik de trap zag, dacht ik eerst nog dat ze een grap maakten. Want tijdens de voorbespreking, hadden we het over een trap met een leuning eromheen. Blijkt maar weer hoe belangrijk taal is, want de trap zag er in mijn hoofd heel anders uit. Dit was een soort van brandtrap, met een kooiconstructie eromheen. Toen ik zag, dat ik zo’n 12 meter omhoog moest, brak het angstzweet me toch wel even uit. Hoe ging ik dat doen? Want de trap en de hoogte waren al doodeng, maar de open afstap van de trap naar het dak en vooral ná de shoot weer terug, baarden me zorgen. Op het dak zelf, zou het geen probleem zijn. Maar ja, daarvoor moest ik wel eerst op het dak zien te komen. Toen ze mijn reactie zagen, werd er direct gehandeld en naar oplossingen gezocht. Zelfs een andere locatie, als ik het echt niet durfde.

Een tussenoplossing, werd gevonden via een ander dak, halverwege de trap. Waar we buitenom naar het hoger gelegen dak konden. Het leek wel of we een ontsnapping scène in een film speelden. Om daar te komen moesten de mannen wel eerst een extra telescoopladder omhoog sjouwen. Ook mijn rugzak vol apparatuur werd meteen overgenomen. En nu lijkt het appeltje-eitje, maar dat was het zeker niet. Met knikkende knieën, nam ik bijna ‘vastgeplakt’ aan de trap, steeds een nieuw dun metalen treetje naar boven. En net als met zeeziekte, was ik eenmaal op het dak weer helemaal mezelf en hebben we relaxed en met veel plezier de foto’s kunnen maken. Om vervolgens beneden de rest van de foto’s te maken. Trots op team De Laat en mezelf, dat het ons gelukt is. Bijzonder dat ik op dat moment zelf heb mogen ervaren, hoe ze als team te werk gaan. Vindingrijk, kijkend naar wat wel lukt. Rustig en vol vertrouwen. Mooi om te ervaren. Vol energie ging ik daarna met een mooi verhaal naar huis.

Energie van de zon via je eigen dak

Denk je nou al een tijdje na, om zonnepanelen op je huis te plaatsen, maar twijfel je omdat je niet weet voor welke aanbieder te kiezen? Dan zou ik zeker contact opnemen met de mensen van De Laat SolarSytems. Waar de klant nog koning is en waar ze ook zelf durven te investeren in het verbeteren van hun team en aanbod. Ik weet zeker dat je in goede handen bent, als je op zoek bent naar een persoonlijk, betrouwbaar en vakkundig advies.

Zakelijk fotograaf Brabant – Bedrijfsfotografie – Bedrijfsreportage – Business Branding fotografie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *