FEEST! 1 jarig bestaan

Feest!
Fotografie met een verhaal bestaat 1 jaar!

Maak kans op een gratis fotoshoot!
Ik vier en geef door...

Vorig jaar om deze tijd zat ik in een van de spreekkamers bij de KvK.
Fotografie met een verhaal, zag toen officieel het levenslicht. Ik weet nog goed dat ik het vooral spannend vond, of dat een andere ondernemer niet ook deze naam geclaimed had. Want als dat zou zijn, moest ik een andere bedrijfsnaam bedenken en dat wilde ik echt niet!
Deze naam hoorde bij mij, ik, die al van kleins af aan gek is op verhalen, in welke vorm dan ook.
En nu ik verhalen zou gaan vertellen in beeld, ook wel visual storytelling genoemd, was dit eigenlijk de enige passende naam.

Het afgelopen jaar heb ik ontzettend veel geleerd. En soms voelt het alsof ik al langer bezig ben. Iets wat ik ook regelmatig van de mensen om me heen terugkrijg. Want man, wat heb ik met mooie mensen mogen samenwerken. En gave opdrachten mogen doen!
Variërend van shoots voor zzp-ers voor het promoten van hun nieuwe aanbod tot bedrijfsfotografie voor diverse pers- en promotiedoeleinden.
Maar ook shoots voor in een boek en een magazine. Qua afwisseling een 100% score. Iets waar ik blij van wordt.

Net zoals het meedenken over de beeldstrategie van mijn klanten. Iets waar ik heel blij van wordt en waar zeker mijn kracht ligt, afgaande op de reacties van mijn klanten.
Iets wat in het begin nog niet zo makkelijk was. Ik weet nog goed, hoe kwetsbaar het juist in het begin voelde, om zelf als ondernemer in het licht te gaan staan.
Kon ik me in loondienst nog verschuilen achter het aanbod van mijn werkgever. Nu moest ik het over mezelf gaan hebben, mijn kwaliteiten en mijn toegevoegde waarde voor mijn klanten.

Want hoe bewijs ik dat?
Eigenlijk maar op een manier; door het te gaan doen! En dat heb ik het afgelopen jaar dus gedaan. En zo klopt ook dit cliché weer, want als je doet wat je leuk vindt, gaat dit eigenlijk vanzelf. En daarmee leek het de perfecte mix voor (online) ondernemers; mijn marketingskills in combinatie met mijn fotografie.

Zo tof, als klanten na 2-3 vragen van mijn kant verbaasd reageren over het mogelijke beeld wat ik voor ze schep. Omdat het zo goed aansluit bij wie ze zijn en wat ze willen uitstralen.
En dat voelt ook best spannend, want ja, wat als het niet klopt, of lijkt te passen? Dan brainstormen we verder, want soms moet het beeld ook bij mij ‘sudderen’ om tot iets passends te komen.

Een ander mooi voorbeeld dit jaar, was van een klant die echt niet op de foto wilde, maar voelde dat ze moest om de volgende stap in haar bedrijf goed te kunnen maken. Toen ze me in de aanloop naar de fotoshoot mailde, dat ze zin had in de fotoshoot, deed mij dit stralen van oor tot oor! Ze omschreef daarna de shoot zelfs als een fijne coaching. Prachtig!

Startend ondernemer en wat erbij komt kijken...

En natuurlijk had ik als startend ondernemer nog veel meer zaken te regelen.
Administratie, het bepalen van mijn prijzen, het boeken van mijn eerste klanten en mijn aanbod afstemmen op de behoefte van die klanten. En nadenken hoe dit te vertalen naar de juiste woorden.
Iets waar ik zeker goed over nagedacht heb. Elk woord op mijn website, is nauwkeurig door mijn brein gegaan. Want staat daar het aanbod dat ik zo helder in mijn hoofd had zitten? Na flink wat schaven, was ik tevreden en konden mijn website teksten online.

Een website die ik zelf gebouwd heb, iets wat ik in mijn stoutste dromen niet had durven bedenken. Ik voorzag een bak frustratie en ‘ruzie met mezelf’, echter het tegendeel was waar. Ik heb er stiekum erg van genoten en het heeft me geholpen nog duidelijker voor mijn bedrijf en mijn aanbod te kunnen staan.

Was het dan een groot feest dat eerste jaar als zelfstandig ondernemer? Zeker niet!
Het was ook keihard aan de bak en doorsukkelen, als ik er even doorheen zat.
Of ‘nee’ zeggen op privé afspraken thuis of met vriendinnen. Simpelweg, omdat ik in het weekend of avonduren nog door wilde werken om alles op tijd af te ronden.
Of dat ik dit bericht midden in de nacht in kladversie tik, omdat ik niet kon slapen, omdat de zinnen maar door mijn hoofd bleven spoken. Of dat ik op bepaalde momenten collega’s miste.

Maar ook daar komt steeds een betere balans in, of weet ik dat ik dingen anders mag gaan aanpakken.
Om zelf de randvoorwaarden te bepalen.

Ik geniet steeds weer van het contact met andere ondernemers, waar het goed mee klikt en waarmee je goede gesprekken voert over het ondernemerschap. Erg waardevol! Een soort collega’s 2.0

Mindset voor 2019

Mijn plannen voor 2019 liggen in grove lijnen klaar en daar zitten mooie doelen bij, zoals het fotograferen in het buitenland. En het maken van een documentaire  rondom een sociaal maatschappelijk thema, wat iedereen herkent.
Het hoe en wat is nog niet helemaal helder, maar mocht je ideeën of tips voor me hebben, ik hoor het graag!

En mocht jij behoefte hebben aan krachtige beelden die jouw ondernemersverhaal in beeld brengen?
Laat het me weten, dan kijken we samen naar jouw wensen en passende mogelijkheden. Natuurlijk mag je ook meedoen aan mijn winactie.

Maak kans op een gratis fotoshoot

Omdat het feest is, heb ik besloten een GRATIS FOTOSHOOT weg te geven.
Gewoon omdat ik mijn 1-jarig bestaan met jullie wil vieren!

Wat mag je daarvoor doen?
• Tag onder mijn post op Facebook,  een ondernemer die het verdient om mooie foto’s van zichzelf te krijgen.
• Vertel erbij WAAROM.
Dat kan zijn omdat hij/zij enorm hard gewerkt heeft om een prachtig bedrijf op te zetten.
Of juist omdat het om een prachtig INSPIREREND ONDERNEMERSVERHAAL gaat, dat het verdient om in beeld gebracht te worden. 

Natuurlijk mag je ook jezelf opgeven.
Net zoals dat ik het fijn vindt als je mijn pagina wilt liken.

Maandag 14 januari ga ik de winnaar bekend maken.
Dus voldoende tijd om je aan te melden!

Ik wens je een fijne jaarwisseling en een sprankelend 2019 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *