Eventfotografie een kwestie van verhalen vertellen

Eventfotografie: een kwestie van verhalen vertellen

Wat gaaf!!! Ik was door meerdere mensen op Facebook getagd als fotograaf voor het  Storytelling event van Yvette Tick. Alleen dat al was een mooi compliment! En dat ik dan uiteindelijk uit een hele rij van fijne fotografen ben gekozen om tijdens het event te fotograferen was helemaal te gek! Want hoe gaaf om als visual storyteller, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet, met een van de  bekendste, zo niet de bekendste storytellers van Nederland te werken.

Magische fotolocatie

Op een zomerse ochtend in juni vertrok ik richting de Efteling, voor het storytellingevent. Mijn auto parkeerde ik tussen wolf 1 en wolf 2, dus die stond daar wel veilig. Voor de internationale selfiedag, maakte ik bij de entree nog even een selfie om daarna  backstage te gaan, richting het Droomvlucht theater. Yvette en haar team waren daar al aan het werk in een fijne relaxte vibe. Goed als je zo een drukke dag kunt beginnen.

De opdracht voor mij, een mooi sfeerverslag maken van de gehele dag. Beginnend met de ontvangst bij de ‘eigen’ kassa. De deelneemsters werden hier hartelijk ontvangen door Yvette en Meta. Mooi om te zien hoe het opbouwen van een band met je (online) klanten er in het echt kan uitzien.

Het werd een afwisselende dag, waarbij de bezoeksters het eerste gedeelte vrij in de Efteling konden ontdekken en beleven. Voor mij meer een spelletje verstoppertje spelen, want ga maar eens op zoek naar vrouwen met een dromenvanger om hun nek, in een pretpark vol bezoekers….

Wat is jouw ondernemersverhaal?

Tijdens de gezamenlijke aftrap bij Droomvlucht was dit gelukkig een stuk makkelijker! Het grootste deel van de dames was daar gelukkig aanwezig. Terwijl een enkeling nog in volle vaart in een van de vele achtbanen zat op dat moment.

Na de live ontvangst door Yvette en een rondje Droomvlucht kregen de deelneemsters de opdracht op zoek te gaan naar hun eigen verhaal. Met daarbij een mooie verwijzing naar het Sprookjesbos, ‘welk sprookje vertelt jouw verhaal’? Even lekker out-of-the-box nadenken over jouw verhaal. Zodat je wat makkelijker de vertaling kan maken naar je eigen onderneming. Iets wat ik ook toepas bij het doorspreken van de moodboards met mijn klanten. Door te kijken naar andere inspirerende verhalen en beelden om je heen, kom je steeds dichter bij je eigen verhaal. Wat past wel en wat niet. Los van de verhalen die je ooit zijn vertelt door anderen. Of het kopiëren van de verhalen van je concullega’s. Het gaat om jouw unieke verhaal, waarbij je trouw blijft aan jezelf en hiervoor durft te gaan staan. Los van belemmerende gedachten of mogelijke reacties van anderen. Iets wat voor mij maakt dat ik zo hou van verhalend fotograferen. Want alles is er al en goed zoals het is. Waarbij er ruimte is, om door te groeien, op je eigen levenslijn.

Bijzonder om te zien, was het verweven van oud met nieuw. Iets wat deze dag en avond een aantal keer terug kwam. Of het nou om sprookjes of oude rituelen ging. De moderne tijd werd niet geschuwd en goed ingezet. Een voorbeeld daarvan, was de manier van communiceren met de bezoekster tijdens hun vrije tijd in het park. Messenger was het toverwoord, heerlijk!

Verwondering, het zit ook in jou!

Wat kan ik zeggen over het avondprogramma? Daar had je bij moeten zijn, om het te ervaren. Sommige momenten zijn haast niet in woorden te vangen. Omdat deze doorspekt waren met magie. Zoals het Spoken Word Poem waarmee Yvette de avond opende en meteen boeide vanaf de eerste seconde.

Maar ook door de prachtige rituelen, spiritualiteit en magische zang. In combinatie met het minimale licht in de ruimte, zorgde dit voor het juiste midzomernacht gevoel. 

Op weg naar huis, moe, maar zeer voldaan, zat de midzomernacht vol mooie beloftes. Ik ben benieuwd hoe de aanwezige onderneemsters dit gaan door vertalen in hun leven en prachtige bedrijven.

Magie? Het zit in ons allemaal. Laten we ieder op onze eigen manier de wereld om ons heen een beetje betoveren.

Words are spells...

2 reacties op “Eventfotografie een kwestie van verhalen vertellen”

  1. Op een sprookjesachtige manier me mee genomen in de bijzondere momenten van deze dag! Ben benieuwd welke onderneemster dit heeft opgepakt. Nieuwsgierig naar het vervolg….

  2. Hoi Bianca,
    Bedankt voor je mooie reactie!
    Was je zelf bij het event? Zo ja, wat was jouw grootste inzicht? En welk verhaal deel jij met de wereld?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top