Eventfotografie

De kracht van eventfotografie

Ik hoef je niet te vertellen dat de evenementenwereld er al een half jaar anders uitziet dan voorheen. Ik heb er zelf als eventfotograaf ook zeker direct in maart de gevolgen van gevoeld. Evenementen die werden doorgeschoven en uiteindelijk geannuleerd. Balen, want er zaten vele mooie opdrachten in het vat. En ja die kwamen het afgelopen jaar niet meer terug. In ieder geval niet in de opzet zoals ze bedoeld waren. En zeker niet voor mij als fotograaf, dacht ik…

Ondernemen buiten de kaders

Maar gelukkig zijn er nog steeds ondernemers die Groot blijven denken. Wat kan wél, los van de online meetings. Om zo anderen te inspireren. En om te laten zien dat zij met hun aanbod impact kunnen maken op het leven van hun klanten.

Zo werd ik onlangs al benaderd voor een event in afgeslankte vorm, lees; minder deelnemers. En werd ik twee weken geleden gevraagd voor het fotograferen van een training. En nee, dat is geen event. Maar hoe gaaf is het dat deze onderneemsters er vol voor gaan. Door te investeren in hun bedrijf en daarmee in in hun klanten. Dat noem ik ondernemen met lef! Deze week mag ik weer op een inspirerende locatie aanwezig zijn!

Waarom je werkzaamheden laten fotograferen?

Juist nu is het belangrijk dat je zichtbaar bent als ondernemer. Dat je klanten weten waarvoor ze bij jou terecht kunnen. Want soms denken we dat de ander al lang weet wat je te bieden hebt. Maar niets is minder waar. Als ondernemer ben je gefocust op je eigen aanbod, maar dat geldt natuurlijk niet voor je doelgroep. Die zit echt niet de hele dag op jouw website en social media te kijken, wat jij aan het doen bent.

Dus, vertel! Wanneer heb jij voor het laatst laten zien wat je werkelijk doet? Dat je bijvoorbeeld naast het coachen, je eigen lesprogramma hebt ontwikkeld om coaches op te leiden? Of dat je een boek hebt geschreven en dat er een boeklancering aan zit te komen?

En ja, dit kan je natuurlijk perfect zelf fotograferen met je smartphone. Maar je kan er ook voor kiezen het professioneel aan te pakken. Juist nu, om op te vallen tussen het vele aanbod. Juist door te kiezen voor professionaliteit laat je zien dat je investeert in kwaliteit. Iets wat je klanten graag zullen zien. Het is mogelijk net dat laatste zetje dat de keuze op jou als ondernemer laat vallen.

Mogelijkheden events met de huidige maatregelen
  • een event in de natuur
  • een actieve insteek waarbij je deelnemers in kleine groepjes aan de slag gaan en daarbij online voorzien worden van prikkelende opdrachten
  • een locatie met meerder ruimten, zodat je deelnemers kan spreiden. Er zijn veel evenementlocaties die graag met je mee denken

De voordelen van evenementfotografie

Mocht je nog twijfelen, dan som ik graag nog enkele voordelen op van evenfotografie (workshop, training):

  • het is in een oogopslag duidelijk hoe je werkt
  • de foto’s zijn nu goed inzetbaar, maar ook bij de promotie van een volgende training of workshop
  • je laat zien dat je voor kwaliteit gaat
  • de deelnemers zullen eerder geneigd zijn jouw bericht te delen, wanneer ze zelf op de foto staan
  • je aanbod op je website wordt krachtig visueel ondersteund

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *